Over ons

Opleidingscentrum Cello ondersteunt het leren van voornamelijk beroepskrachten in de zorg en mensen met een verstandelijke beperking. Dit doen wij door vooral goed te luisteren, de leervraag vast te stellen en te komen tot een advies. Er zijn in de loop der tijd al veel cursussen, trainingen en symposia ontwikkeld. Een deel daarvan vind je op deze site.

Aan het team van vaste medewerkers is een uitgebreid netwerk van specialisten verbonden, zodat we bij elke scholingsvraag de juiste docent of trainer beschikbaar hebben. Alle medewerkers hebben een brede achtergrond in de praktijk.

Kiezen voor Opleidingscentrum Cello is kiezen voor verstand van opleiden en gedegen kennis van actuele vraagstukken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Een zorgvuldig voor- en natraject, waar nodig op maat gesneden programma’s en tussentijdse evaluaties. De programma’s doen een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de lerende en sluiten goed aan op de dagelijkse praktijk. Meer en meer maken we gebruik van e-learning als onderdeel van het programma. Leren wordt zo een mix van e-learning, leren in de praktijk en klassikaal leren. Zo verhogen we het resultaat van de opleidingsinspanning.